Stiri si noutati

Schimburile comerciale bilaterale rom?no-turce au atins trei miliarde dolari, in primele noua luni din 2005

Romania este cel mai bun partener comercial al Turciei din zona Balcanilor, a declarat ministrul turc de stat, Kursad Tuzmen, inaintea unei vizite pe care o va efectua in fruntea unei delegatii formata din 100 de oameni de afaceri din Turcia, in Romania, in perioada 23-25 noiembrie, informeaza portalul TurkishPress.com.
La reuniunea pe probleme economice turco-roman, Tuzmen va conduce o delegatie de oameni de afaceri din sectoare precum textilele, industria chimica, industria fierului si a otelului, electronic, auto, al mobilei, energetic si din sectorul constructiilor din Turcia.
"Schimburile comerciale bilaterale romano-turce au atins trei miliarde dolari, in primele noua luni ale anului curent. Speram ca la finele acestui an, volumul acestor schimburi comerciale sa depaseasca patru miliarde de dolari", a declarat ministrul turc intr-un interviu acordat presei turce, si citat de TurkishPress.com.
Investitiile companiilor din Turcia in Romania totalizeaza 442 milioane de dolari, fiind vorba de un numar de peste noua mii de companii, a subliniat oficialul turc.
La Bucuresti, Kursad Tuzmen urmeaza a se intalni cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu ministrii economiei si comertului, finantelor si cu ministrul transporturilor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *