Stiri si noutati

Cum sa obtineti slujba mult visata

Pentru a obtine jobul visat, scrisoarea de intentie e chiar mai importanta decat CV-ul. Specialistii in resurse umane ii invata pe candidatii la un post intr-o firma serioasa cum sa evite cele mai frecvente greseli in compunerea unei scrisori de motivatie.

– Evitati erorile de ortografie sau de tastare, care v-ar putea exclude din start din competitia pentru postul in cauza.
– Nu uitati formulele de salut si, in nici un caz, nu uitati sa mentionati denumirea jobului. E o idee buna sa mentionati si sursa de la care ati aflat despre job.
– Scrisoarea de intentie nu trebuie sa fie impersonala. Este o mare greseala sa trimiteti aceeasi scrisoare de intentie fiecarui angajator, schimband doar numele persoanei careia ii este adresata.
– Mentionati proiectele companiei si aratati ca aveti cateva cunostinte despre realizarile anterioare ale firmei. Acestea vor demonstra ca sunteti interesat sa va alaturati echipei respective.
– Mentionati contributia si realizarile dvs. profesionale la ultimul loc de munca si arata cum ati rezolvat situatii dificile. E important sa demonstrati cum puteti ajuta compania respectiva cu experienta si cunostintele pe care le-ati acumulat, de preferat pe cerintele formulate de angajator in descrierea postului liber in cadrul firmei.
– Incercati sa explicati cum puteti contribui la reusitele companiei, pastrand o nota increzatoare si modesta in acelasi timp. (L.S.)
Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *