Stiri si noutati

15 banci romanesti incluse in topul primelor 50 de banci din Europa de Sud Est

“”>Lista primelor 50 de banci din Europa de Sud Est este compusa din 15 banci din Romania, 10 din Croatia, 10 din Bulgaria si cinci din Serbia, informeaza agentia de presa ACT.
Criteriul de alcatuire al clasamentului l-a constituit valoarea totala a activelor la data de 31 decembrie 2005. Doar cinci din cele 50 de banci incluse in acest top erau institutii la care actionarul majoritar era statul, Banca Comerciala Romana (BCR) fiind cea mai mare institutie de acest fel.
Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC), tranzactia prin care grupul bancar austriac Erste Bank a preluat 61,88 la suta din BCR pentru 3,72 miliarde euro se situeaza pe locul al saselea in topul celor mai mari tranzactii incheiate pe piata serviciilor financiare din Europa.
Pentru Croatia, studiul considera ca cea mai remarcabila tranzactie de pe piata bancara a fost vanzarea HVB Splitska catre grupul bancar francez Societe Generale, tranzactie care urmeaza sa fie supusa aprobarii Bancii Centrale a Croatiei in cursul acestei luni.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *