Stiri si noutati

170 de milioane de euro vor fi realocate pentru refacerea proiectelor de infrastructura din programul Sapard

Aproape 170 de milioane de euro vor fi realocate de la masurile mai putin atractive ale programul Sapard pentru refacerea proiectelor de infrastructura afectate de inundatiile din acest an, a anuntat, joi, directorul general al Agentiei Sapard, Samoila Szabo, intr-o conferinta de presa.
"In primul rand banii vor fi utilizati pentru refacerea proiectelor Sapard aflate in curs de executie, iar apoi pentru proiectele inchise, dar care se afla in localitatile afectate de inundatii", a precizat Szabo.
De asemenea, se vor aloca fonduri pentru proiectele de infrastructura, in asteptare, din localitatile afectate de inundatii cuprinse intr-o Hotarare de Guvern care va aparea pana la finele acestui an.
"Daca aprobarile finale in privinta alocarii vor exista pana la finele lunii decembrie, in martie -aprilie se vor putea demara proiectele", a spus Samoila Szabo. Acesta a precizat ca specialistii Agentiei Sapard au efectuat o analiza a proiectelor de infrastructura distruse de inundatii pentru ca nu a dorit sa se bazeze doar pe solicitarile venite din partea consiliilor locale.
Desi inca nu sunt cunoscute cifrele exacte ale proiectelor Sapard distruse, directorul general al Agentiei Sapard a subliniat ca la ora actual sunt aproximativ 30 de proiecte in curs de executie, 40 de proiecte inchise si 100 – pe lista de asteptare in zonele calamitate. "Numai dupa aparitia HG cu localitatile calamitate vom avea exact aceste cifre", a aratat directorul general al Agentiei Sapard, Samoila Szabo.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *