Stiri si noutati

46% din soferii bucuresteni isi vor cumpara o masina in 2006!

Daca ar fi pusi in situatia sa isi cumpere o masina maine, marea majoritate a soferilor si-ar cumpara un automobil Volkswagen – rezulta din studiul derulat de SpeedPromotion in randul soferilor bucuresteni la sfarsitul anului 2005, pe un esantion de 1053 de persoane. 

43% din soferii care isi vor achizitiona un autoturism in perioada urmatoare il vor achita cu banii jos iar 41% in leasing. Internetul a devenit principala sursa de informare in decizia privitoare la achizitia unui autoturism, aproape 64% din soferi declarand ca internetul este primul loc unde cauta informatii referitoare la automobile.

Pe locul 2, se situeaza vizitarea dealerilor iar pe locul 3 presa de specialitate. Masinile germane detin in continuare suprematia in preferintele romanilor.

La intrebarea: “Care este cea mai buna masina noua pe care ati putea sa o achizitionati cu un buget dat?” soferii intervievati au pozitionat pe locurile fruntase preponderent masini de productie germana. Iata clasamentul pentru un buget (CIP) de 15.000 Euro
1. Volkswagen, cu 19% din raspunsuri
2. Skoda, cu 17% din raspunsuri
3. Renault, cu 15% din raspunsuri

Cea mai buna masina de 25.000 Euro (CIP)
1. Volkswagen, cu 29% din raspunsuri
2. Audi, cu 13% din raspunsuri
3. BMW, cu 11% din raspunsuri

Cea mai buna masina de 50.000 Euro (CIP) 1. BMW, cu 28% din raspunsuri
2. Mercedes, cu 18% din raspunsuri
3. Audi, cu 11% din raspunsuri

In clasamentele de mai sus, soferii au declarat ca principalele criterii in alegerea marcilor auto sunt (in ordine): – calitatea fabricatiei – consumul – designul exterior – motorizarea (diesel/benzina) – spatiul interior (capacitatea portbagajului) – valoare de revanzare

Auto Motor si Sport, Kiss FM si Libertatea conduc in preferintele bucurestenilor cand vine vorba de presa de specialitate, radio-uri pe care le asculta sau cotidiane citite zilnic.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *