Stiri si noutati

Accidentat de un polonez, un dulgher isi va pierde un picior

Anda Popa

Victor Dugulan, in varsta de 36 de ani, din comuna Goranu – Valcea, este in pericol sa-si piarda piciorul drept dupa un accident rutier comis de un polonez, Lukasz Pytlak, care a adormit la volan. Soferul polonez a fost lasat sa plece mai departe, fara sa i se ridice cartea verde.

De teama ambasadei

Politistii s-au marginit sa-i ia polonezului doar o declaratie, pe baza careia va fi trimis in judecata, pe motiv ca nu vor sa aiba probleme cu ambasada. Pytlak este acum in Turcia, iar victima lui este in Spitalul Judetean Valcea si nu are cele 40 de milioane de lei sa isi plateasca operatia care i-ar salva piciorul de la amputare. Piciorul drept, fracturat in accident, a inceput sa se innegreasca, semn de cangrena.

Medicii nu vor sa-l opereze pe Dugulan pentru ca acesta nu are asigurare medicala, el fiind dulgher, lucrator cu ziua.

La mila medicilor

Politistii intentioneaza sa il trimita in judecata pe polonez, dar va dura multe luni pana cand dosarul va ajunge in instanta si va fi solutionat. Ultima speranta a lui Dugulan ar fi mila medicilor, care ar trebui sa-l opereze inainte ca el sa plateasca interventia. Rudele sale sunt hotarate sa mearga pana in panzele albe pentru a-si gasi dreptatea, pentru ca – afirma ele – soferul vinovat ar trebui sa plateasca operatia victimei.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *