Stiri si noutati

Amenintati de amenzi, bucurestenii s-au imbulzit sa-si declare veniturile

Consuela Stegarescu, Raluca Seinoiu

Daca nu ar exista ultimul minut, multe lucruri ar ramane nefacute. Ieri fiind ultima zi de depunere a declaratiei de venit global, bucurestenii intarziati s-au bulucit sa-si depuna fisele de venit global. Pentru a se dumiri cum se completeaza fisele, impozitatii aveau la dispozitie cateva documente tip gata completate. Curajosii care se aventurau sa-si completeze singuri fisele, erau de regula trimisi sa-si corecteze "lucrarile" scrise, evident, gresit.

Amenzile scot oamenii din casa

La Administratia Financiara a sectorului 2 era mare imbulzeala ieri dimineata. Daniela Gheorghe, cercetator, ne-a declarat ca are venituri foarte mici si daca nu ar fi existat amenda, sigur nu ar fi depus declaratia: "Doar n-o sa ne puna sa platim impozit suplimentar, nu?". Un alt contribuabil, Sergiu Petculescu, i-a spus enervat sefei biroului ca a amanat "prostia asta cu declaratia", dar teama de amenda i-a invins delasarea. O alta problema erau fisele fiscale ce nu trebuiau depuse in original. Din aceasta cauza, oamenii erau nevoiti sa mearga la un xerox aflat la o distanta de doua strazi.

Inducere in eroare

Cei care ar fi trebuit sa-i lamureasca ce fise sunt necesare si cum trebuie completate acestea mai mult i-au indus in eroare. Unui functionar economic, cum e cazul lui Nicolae Moldoveanu, nu ar fi trebuit sa-i creeze probleme depunerea declaratiei pe venitul global. Lucrurile nu au stat chiar asa. "Nu am fost bine informat de catre functionarii publici. Daca mergi cu aceeasi problema la trei functionari publici, raspunsurile sunt cu totul altele", ne-a spus el. Imbulzeala a mai scazut catre orele amiezii, nu neaparat pentru ca nu ar mai fi contribuabili intarziati, ci, mai degraba, din plictiseala si pentru ca se apropie weekend-ul.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *