Stiri si noutati

AOAR: Politicile guvernamentale trebuie focalizate in 2006 pe stimularea afacerilor

Politicile guvernamentale trebuie focalizate in 2006, pe stimularea afacerilor, indeosebi a celor producatoare de valoare adaugata, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
Asociatia apreciaza ca Romania se confrunta periodic cu incetiniri ale evolutiilor pozitive, in domeniul economic, ca urmare a lipsei unei strategii economice coerente, nealterate de consecintele ciclurilor electorale, prin acceptarea in mod real de catre toate fortele politice, aflate la guvernare sau in opozitie.
�Apreciem ca in acest moment nu este justificata vanzarea CEC, a Loteriei Romane si mai ales a Romgaz, iar Guvernul si Banca Nationala ar trebui sa colaboreze pentru stabilirea unei politici monetar-financiare stabile si coerente, care sa elimine fluctuatiile nejustificate economic, sa stabilizeze aceasta piata si sa permita o predictibilitate a evolutiilor�, mai arata comunicatul.
Potrivit AOAR, prioritatile de maxima importanta pentru 2006 sunt implementarea unui program national de lucrari de infrastructura, in principal cea rutiera, care sa permita legaturi rapide intre principalele zone geografice ale Romaniei, precum si sustinerea productiei romanesti, in special a celei industriale.
De asemenea, AOAR considera ca mai este nevoie de imbunatatirea in continuare a mediului de afaceri, prin revenirea la un Cod Fiscal stabil pe o perioada de minim trei ani si a unui Cod al Muncii care sa permita o flexibilizare a pietei fortei de munca. AOAR considera ca prioritatile anului 2006 si a anilor care vor urma, sunt caracteristice unui proces de modernizare a Romaniei, evolutiile economice justificand abandonarea politicilor specifice unor etape de tranzitie, pe care tara noastra le-a parcurs deja in ultimii 16 ani.
AOAR cere Guvernului, Parlamentului si BNR sa identifice modalitatile cele mai avantajoase de finantare, inclusiv prin folosirea banilor din privatizare sau a unei parti din rezerva valutara a BNR, astfel incat, alaturi de fondurile mobilizate din alte surse internationale, Romania sa poata trece rapid la realizarea unor lucrari de mare amploare, cerute de modernizarea tarii si alinierea ei la standardele UE.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *