Stiri si noutati

Asociatia DaAfaceri a lansat un proiect in domeniul antreprenoriatului in mediul studentesc

Asociatia studenteasca DaAfaceri a lansat luni un proiect in domeniul antreprenoriatului in mediul studentesc, propunandu-si sa demonstreze tinerilor ca "businessman nu s-a nascut nimeni, dar totul se invata".
A treia editie a proiectului Business Intro a debutat cu conferinta "Afacerea ta in contextul integrarii europene", la care au fost invitati sa le ofere studentilor primele lectii in afaceri presedintele GeCAD, Radu Georgescu, purtatorul de cuvant la Bancii Nationale a Romaniei, Mugur ?tet, si cel mai bogat roman din Silicon Valley (SUA), George Haber.
Radu Georgescu a infiintat in 1992 o companie de tehnologie – GeCAD, iar in 2003 a vandut tehnologie catre Microsoft. Georgescu le-a vorbit studentilor despre satisfactiile financiare si de imagine atunci cand ai propria ta firma si a mentionat cateva dintre dificultatile carora a trebuit sa le faca fata.
Presedintele GeCAD le-a povestit studentilor cum in anii 90, la sugestia autoritatii vamale, trimitea plicuri goale catre partenerii externi, pentru "a trece ceva prin vama" si a "dovedi" astfel ca firma sa facea export de software.
La randul sau, George Haber a subliniat ca "singura limita este frica de a incepe, frica de esec" si ca tinerii care au o idee buna in care cred cu adevarat si sunt hotarati sa o puna in practica vor avea succes, chiar daca nu dispun de resurse financiare.
Proiectul Business Intro va continua cu o serie de cinci seminarii, iar 30 de tineri cu spirit de antreprenor, selectati in urma completarii unor chestionare, vor fi mai aproape de deschiderea propriei afaceri, indrumati de specialisti pentru a realiza un plan de afaceri de succes.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *