Stiri si noutati

Banca UniCredit Rom?nia ofera intre 3.000 RON si 100.000 RON prin creditul auto

Banca UniCredit Romania ofera intre 3.000 RON si 100.000 RON prin creditul auto pentru persoanele fizice, noul produs bancar, in euro si RON, fiind destinat clientilor persoane fizice care cumpara automobile noi din productia interna sau din import, se arata intr-un comunicat remis marti Rompres.

Valoarea creditului auto variaza intre 3.000 RON si 100.000 RON, respectiv intre 1.000 si 30.000 euro. Valoarea maxima a creditului se stabileste in functie de solicitarea clientului si de posibilitatile sale de rambursare.

Rata dobanzii pentru creditul auto oferit de UniCredit este de 8,5 la suta pe an pentru creditele in euro si de 17 la suta pe an pentru cele in RON. Banca UniCredit Romania accepta o varietate larga de venituri provenite din salarii, pensii, chirii, profesii liberale si drepturi de autor, precum si alte venituri certe ce pot fi dovedite cu documente justificative.

 Avansul minim pentru obtinerea unui credit auto este de 19 la suta din valoarea automobilului achizitionat. Solicitantul creditului trebuie sa aiba intre 22 de ani si varsta legala de pensionare (la data scadentei creditului).

Banca UniCredit Romania ia in considerare si veniturile membrilor de familie, astfel incat acest credit poate fi obtinut si prin cumularea veniturilor sotului/sotiei. Venitul lunar net minim pentru obtinerea unui credit auto este de 200 euro sau echivalent RON pe solicitant sau familie.

Perioada de rambursare a creditului auto variaza intre minim sase luni si maxim sase ani. Rambursarea creditului auto oferit de banca UniCredit se face in rate lunare egale, cu posibilitatea rambursarii anticipate in totalitate sau partial.

Sistemul de garantare include garantie reala mobiliara asupra automobilului achizitionat (gaj), cesiune asupra veniturilor solicitantului si asupra soldurilor conturilor curente deschise la banca. De asemenea, clientul va incheia o polita de asigurare Full Casco pentru automobilul achizitionat, cesionata in favoarea UniCredit Romania sau avand banca mentionata ca beneficiar.

"Creditul auto completeaza oferta de produse si servicii UniCredit Romania destinata persoanelor fizice, care au acum o alternativa pentru achizitia de automobile, pe langa creditul de nevoi personale Credinstant. Alaturi de celelalte produse lansate anul acesta, printre care creditul pentru nevoi personale si descoperit de cont (overdraft), creditul auto este o noua dovada a dezvoltarii zonei de retail a bancii UniCredit Romania", a declarat Alina Pascu, vicepresedinte si coordonator al Diviziei de Retail in cadrul bancii.

Creditul auto este disponibil prin intermediul tuturor sucursalelor si agentiilor UniCredit, precum si o serie de dealeri auto din toata tara cu care banca a incheiat conventii. 

 UniCredit Romania este o banca comerciala cu actionariat strain, ce opereaza pe piata romaneasca din 1997. Capitalul social UniCredit Romania este in prezent de peste 210 milioane RON, iar la sfarsitul primului semestru din 2005 banca avea active totale de circa 1.535 milioane RON (426 milioane euro), in crestere cu 69 la suta fata de luna iunie 2004.

Actionar majoritar al bancii UniCredit Romania cu 99,94 la suta din actiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene, cu o valoare de piata de circa 30 miliarde euro si avand active totale de 266 miliarde euro.

Grupul UniCredit are o retea de peste 4.600 de sucursale si peste 70.000 de angajati in intreaga lume si este lider in regiunea Europei Centrale si de Est.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *