Stiri si noutati

Bancile isi vor adapta produsele noilor norme de creditare, apreciaza oficiali ai ABN AMRO

La nivel local, vom veni cu noi produse care sa se conformeze normelor de creditare si care sa vina si in sprijinul clientului, in acelasi timp, a declarat, pentru Rompres, directorul Consumer Banking ABN AMRO Romania, Haris Hanif, referitor la noile norme de creditare.
            "Este bine ca deficitul de cont curent sa fie tinut sub control, cred ca BNR a facut un pas corect", a precizat Hanif. Pentru clienti va fi mai dificil, va mai trece o vreme pana cand se vor obisnui cu noile norme, a adaugat el.
            De asemenea, "clientii vor trebui sa se adapteze si sa opereze cu produse bancare in moneda nationala".
            La nivel local, directorul Consumer Banking ABN AMRO Romania mentioneaza ca banca va trebui sa aduca noi produse, care sa se conformeze noilor norme de credit.
            "Romania devine o economie de succes", a aratat, si directorul executiv Consumer Banking si Piete in Dezvoltare ABN AMRO Europa, Paul Lembrechts. "Intotdeauna am crezut in Romania ca piata in dezvoltare", a afirmat el, referitor la faptul ca recent, Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s Ratings Services a ridicat ratingul acordat creditelor suverane in valuta pe termen lung ale Romaniei la ‘BBB-‘, de la ‘BB+’, iar ratingul acordat creditelor suverane in valuta pe termen scurt a fost majorat la ‘A-3’ de la ‘B’. "Romania inregistreaza o crestere economica mai rapida decat alte piete europene, iar nivelul de trai al populatie este pe un trend ascendent", a explicat el, adaugand ca inflatia este sub control, iar toti indicatorii economici sunt pe directia buna. "Romania va fi una din cele mai de succes tari ale Unii Europene", a mai aratat el.
            In ceea ce priveste planurile pe termen scurt, Lembrechts a precizat ca ABN AMRO intentioneaza sa se dezvolte pe parte de "consumer banking", urmand sa lanseze produse precum cardurile de credit in moneda nationala si imprumuturile pentru nevoi curente. Pana la sfarsitul anului directorul executiv Consumer Banking si Piete in Dezvoltare ABN AMRO Europa a aratat ca banca intentioneaza sa mai deschida o sucursala in Bucuresti, pana la sfarsitul anului, pe langa cele doua deja existente.
            Oficialii ABN AMRO au participat, joi, la inaugurarea unei noi sucursale de Consumer Banking in Bucuresti, respectiv a 16-a din tara.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *