Stiri si noutati

BCR a extins termenul de rambursare a creditelor imobiliare

Potrivit unui comunicat al BCR, creditele imobiliare pot fi acordate pentru o perioada de pana la 20 de ani, fata de 10 ani in cazul creditelor in valuta si de 15 ani la cele in lei, termene prevazute pana in prezent. Pentru un credit imobiliar, solicitantul va achita un avans de cel putin 15% din valoarea locuintei, valoarea maxima a imprumutului fiind de 100.000 euro, acordat in lei, dolari sau moneda europeana, si depinde exclusiv de venitul net familial al solicitantului.

Dobanda perceputa de banca este de 23% pe an pentru creditele in lei si de 11% pe an pentru imprumuturile in dolari si euro, pentru acestea din urma adaugandu-se o marja de 10% destinata acoperirii riscului valutar. Conditiile de imprumut sunt ipoteca pe locuinta cumparata sau construita si asigurarea locuintei achizitionate. La creditele pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata, termenul de rambursare a fost prelungit de la 3 la 5 ani. Suma maxima ce poate fi acordata reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro, iar solicitantul poate sa achizitioneze bunurile fara avans sau girant. Nivelul dobanzii se situeaza intre 23% si 29%, iar rata totala lunara (credit + dobanda) nu poate sa depaseasca 30% din veniturile solicitantului.

Doua noi unitati teritoriale BCR

BCR inaugureaza doua noi unitati teritoriale, in judetele Arges si Cluj. Sucursala Prundu va fi deschisa in Pitesti, in zona de sud a orasului, Bulevardul Petrochimistilor, Bl. B 32. Sucursala va oferi intreaga gama de produse si servicii a BCR: conturi curente, depozite bancare, credite in lei si valuta, carduri, e_BCR, MultiCash si serviciul de transfer rapid de bani. De asemenea, noua unitate dispune de un ghiseu de schimb valutar si de un automat bancar pentru eliberarea de numerar din conturile de card (ATM).

Agentia Cipariu va fi inaugurata in Cluj-Napoca, cartierul Gheorghieni, Str. Nicolae Titulescu nr. 4, Bl. II B, Corp. B 3. Sucursala va oferi intreaga gama de produse si servicii a BCR: conturi curente, depozite bancare, credite in lei si valuta, carduri, e_BCR, MultiCash si MoneyGram. Cu cele 2 noi unitati, reteaua teritoriala a BCR creste la 291 de sucursale si agentii.

BCR Leasing isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca

Anul trecut, BCR Leasing a incheiat peste 5.100 de contracte, de doua ori mai mult fata de 2002. Valoarea totala a contractelor a fost de circa 87 milioane de euro, cu mai mult de 50% fata de valoarea realizata in 2002.

Potrivit datelor oficiale, la 31 decembrie 2003, BCR Leasing a inregistrat un profit brut de peste 153,5 miliarde lei, in crestere de peste 3 ori fata de anul precedent, cand s-au inregistrat aproximativ 52,5 miliarde de lei. Profitul net s-a ridicat la 116,9 miliarde de lei, fata de 39,7 miliarde de lei in 2002. Cresterea de profit este urmarea directa a unei sporiri substantiale a cifrei de afaceri, ce a crescut intr-un an de la 628,8 miliarde lei, in 2002, la 1.645,5 miliarde lei, anul trecut.

Trei categorii de bunuri, in leasing

In 2003, BCR Leasing a inregistrat o usoara modificare a ponderii celor trei categorii de bunuri pentru care a acordat finantari, respectiv autoturisme, autoutilitare si echipamente. Astfel, peste 70% din finantari au avut ca destinatie autoturismele, inclusiv flotele, fata de 68% cat se inregistra la finele anului 2002. Ponderea finantarilor acordate achizitionarii de autoutilitare a crescut la 15% din totalul portofoliului de contracte, fata de 12% in 2002, iar utilajele si echipamentele au avut o dinamica mai scazuta, ponderea acestora in total coborand la 15%, de la 21% in 2002.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *