Stiri si noutati

Bulgaria isi rascumpara 607,64 milioane de dolari in obligatiuni Brady

Bulgaria isi va rascumpara 607,64 milioane de dolari in obligatiuni Brady, luna viitoare, reducand astfel o parte din datoriile catre bancile creditoare din strainatate cu sapte ani in avans, a declarat luni ministrul bulgar de finante, Milen Velcev, informeaza AP.
            In data de 28 iulie, Bulgaria va reduce obligatiunile tip FLIRB, adica titlurile de valoare de prim rang (Front-Loaded Interest Reduction Bonds) ale tarii, emise in anul 1994 sub un acord de restructurare a debitelor Bulgariei catre London Club, grup al creditorilor comerciali. Aceste obligatiuni urmeaza sa expire in anul 2011. Pe parcursul ultimilor doi ani, in datele de 28 ianuarie si 28 iulie, bulgarii au platit inainte de maturitate obligatiunile FLIRB dar si celelalte tipuri de obligatiuni de tip Brady, respectiv obligatiunile Discount Bonds (Disc) si Interest Arrears Bonds (IAB).
            Urmatoarea reducere a datoriilor se va face cu 120 milioane de dolari (100 milioane de euro). Dupa plata inainte de maturitate a obligatiunilor de cele trei tipuri, datoriile nationale vor fi reduse de la 8,2 miliarde de euro la 7,5 miliarde de euro, in timp ce raportul debite/PIB va fi redus de la 38,6 la suta la 35,3 la suta, la data de 31 ianuarie 2005.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *