Stiri si noutati

Bursa o ia "la vale"

Marius Guta

Piata bursiera si-a continuat, saptamana trecuta, evolutia usor descendenta pe care se situeaza de la inceputul lunii in curs. Unele dintre cele mai constante actiuni, respectiv cele ale Societatilor de Investitii Financiare, au inregistrat cotatii care au determinat o reducere a preturilor de tranzactionare. Ca urmare, in perioada 11-18 octombrie, indicele BET-FI a scazut de la 6.916 puncte, la 6.776 puncte. Ceilalti doi indici de baza ai Bursei de Valori au avut cresteri relativ nesemnificative. Astfel, indicele compozit BET-C a inchis vineri la 1.094,79 puncte, fata de 1.078,55 puncte, cu o saptamana in urma, iar indicele BET a ajuns la 1.636,89 puncte, fata de 1.599,19 puncte, cat inregistra la sfarsitul sedintei din 11 octombrie.

Dintre actiunile cotate la categoria I, cea mai mare crestere nominala (4.000 lei/actiune) a inregistrat Otelinox Targoviste. Pe locul doi, cu o crestere de 500 de lei/actiune, se afla BRD. Cresteri au mai avut SNP (70 lei/actiune) si Rulmentul Brasov (10 lei/actiune). Restul actiunilor de la categoria I fie nu au crescut, fie au inregistrat pierderi, printre acestea din urma fiind Alro, care au pierdut 200 de lei, in pofida definitivarii procesului de privatizare.

O crestere relativ modesta a inregistrat si capitalizarea bursiera, care a ajuns, vineri, 3,013 miliarde de dolari, fata de 2,92 miliarde cat se inregistra la inchiderea sedintei din 11 octombrie.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *