Stiri si noutati

Capacitatile Rom?niei de inmagazinare a gazelor naturale vor fi de sase miliarde metri cubi, la finele anului 2007

Pana la sfarsitul anului 2007 capacitatile de inmagazinare a gazelor naturale vor fi majorate pana la sase miliarde metri cubi, a declarat, joi, premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de BBC.
�In momentul de fata avem capacitati care se situeaza in jurul valorii de trei miliarde metri cubi. Pana la finele anului 2007 vom avea sase miliarde mc capacitate de inmagazinare si sigur ca asteptam in continuare propunerile privind cresterea acestei capacitati de inmagazinare pana la orizontul anului 2010�, a aratat Calin Popescu Tariceanu.
Premierul asteapta in prezent din partea Ministerului Economiei o analiza a cantitatilor de carbune necesare pentru diminuarea consumului de gaze naturale si, de asemenea, un studiu despre trecerea unor CET-uri de la consumul de gaze naturale la cel de carbune. Primul-ministru Tariceanu a solicitat, totodata, realizarea unei simulari in caz de intrerupere totala a furnizarii de gaze, de exemplu in cazul unui accident pe magistralele de transport a gazelor naturale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *