Stiri si noutati

CFR SA nu a primit o instiintare oficiala cu privire la un instituirea sechestrului asigurator pe Gara de Nord

Operatorul national de infrastructura feroviara, CFR SA, nu a primit nici o instiintare de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), privind instituirea unui sechestru asigurator asupra Garii de Nord, pentru acoperirea datoriilor istorice ale companiei, a declarat, miercuri, pentru Rompres, directorul general al CFR SA, Traian Preoteasa.
"Noi nu am primit nici o instiintare oficiala cu privire la un astfel de sechestru, desi vad ca domnul Bodu a anuntat acest lucru la televiziune", a spus Preoteasa.
Acesta a precizat ca orice act oficial ar trebui sa vina pe adresa Regionalei CFR Bucuresti, care se ocupa de administrarea Garii de Nord, dar acest lucru nu s-a intamplat.
"Tot ce stiu este ca trebuie sa platim datoriile istorice si pe care vom incerca sa le achitam, nu stiu nimic despre instituirea unui sechestru pe Gara de Nord", a spus Preoteasa.
Presedintele ANAF, Sebastian Bodu a declarat, miercuri, cu ocazia unei conferinte de presa, ca printre marii datornici la bugetul statului se gaseste si CFR SA, fiscul avand sechestru asigurator asupra Garii de Nord din Bucuresti.
CFR SA este compania cu cele mai mari datorii la bugetul de stat din companiile aflate in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, ceea ce l-a determinat pe ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa faca acest an plangere penala impotriva fostului director al acestei institutii, Mihai Necolaiciuc, acuzat de numeroase neregului care au provocat datorii substantiale operatorului national de infrastructura feroviara.
Ministrul a declarat ca desi in 2000 CFR SA era o companie profitabila, la venirea sa in minister compania inregistra datorii de 20.000 de miliarde de lei, acumulate in special in urma unor achizitii si investitii inutile.
„In urma unei analize au fost gasite achizitii facute fara oportunitate. Am constatat ca au stocuri supranormative de 2.000 miliarde de lei. In aceasta valoare intra si caciulite pentru copii, botosei, foarte multe scule achizitionate la valori foarte mari si fara a avea nevoie de ele”, a spus Dobre, care a adaugat ca responsabilitatea pentru aceste achizitii inutile revine fostului director al CFR SA

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *