Stiri si noutati

China largeste banda de fluctuatie a yuanului la trei la suta

China largeste banda de fluctuatie a yuanului la 3,0 la suta, in raport cu celelalte devize cu exceptia dolarului, de la 1,5 la suta cat era precedenta, mentinand in acelasi timp aceeasi banda de fluctuatie de trei la suta in raport cu dolarul, informeaza AFP.
Anuntul Bancii Centrale intervine putin inainte de reuniunea de la Washington a grupului tarilor puternic industrializate (G7), in cursul careia tarile occidentale vor face un nou apel Chinei pentru o mai mare flexibilitate.
China a facut un prim gest in urma cu doua luni, la reevaluarea a monedei chineze in raport cu dolarul, la 8,11 yuani pentru un dolar, dupa mai mult de o decada de curs fixat la 8,277 yuani pentru un dolar, corelarea acestei devize facandu-se la un cos de devize straine si nu doar la dolar, ca pana acum, acest fapt fiind primit pozitiv de catre oficialii statelor puternic industrializate. Un prim efect al acestei schimbari a fost scaderea dolarului pe pietele internationale. Ministrul american de finante, John Snow, a salutat decizia anuntata de Beijing, calificand-o drept o "importanta contributie la stabilitatea mondiala".

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *