Stiri si noutati

Citibank SA este prima bancă din Rom?nia care a emis instrucţiuni de debit direct interbancar

Citigroup a anunţat joi efectuarea primei tranzacţii de debit direct din sistemul bancar românesc către o altă bancă participantă la sistemul electronic de plăţi, potrivit unui comunicat remis joi Rompres.
Tranzacţia Citigroup a fost procesată prin intermediul SENT (Sistemul Electronic de decontare pe baza Neta) al STFD – Transfond SA. ‘Prin acestă tranzacţie, Citigroup îşi asumă încă o dată rolul de pionier pe piaţa bancară din România.
Eforturile operaţionale, investiţionale şi de marketing au avut la bază convingerea că acest produs va fi un succes, tocmai pentru că reprezintă evoluţia firească a modalităţilor de plată către furnizorii de servicii ‘, a declarat directorul general Global Transaction Services, Citibank România SA, Cristela Moldoveanu.
Serviciul de compensare şi decontare a instrucţiunilor cu debitare directă, pus la dispoziţia sistemului bancare de către STFD-Transfond SA la data de 1 iulie 2005, prezintă avantaje pentru companiile care au de primit în mod regulat încasări de la un număr mare de plătitori, cum ar fi cele din industria telecomunicaţiilor, asigurărilor, utilităţilor publice, electricitate, gaz, apă. ‘Este un început în plăţile româneşti şi sperăm că serviciul va înregistra succes în viitor, având un potenţial valoros’, a declarat directorul general al STFD- Transfond, Emil Ghizari. Noul sistem electronic de plăţi lansat de Citigroup în România oferă o diminuare a costurilor de administrare a proceselor de colectare şi reconciliere a creanţelor, precum şi o eficientizare a activităţii financiar contabile.
Serviciul este disponibil clienţilor Citibank România care doresc să colecteze în mod automat creanţe din conturile debitorilor deschise la alte bănci din România, şi care au activată opţiunea de debit direct în sistemul de compensare automată.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *