Stiri si noutati

CNOOC si-a retras oferta de 18,5 miliarde dolari pentru Unocal

Compania petroliera chineza CNOOC a anuntat marti ca si-a retras oferta de 18,5 miliarde dolari in lichiditati, lansata pentru preluarea companiei petroliere americane Unocal, declarand ca aceasta decizie a fost provocata de mediul politic din SUA, informeaza AP. 

 Intr-un comunicat dat publicitatii marti, firma chineza a informat ca "opozitia politica fara precedent care a aparut in urma ofertei de preluare a fost regretabila si nejustificata, avand in vedere obiectivele pur comerciale pe care le avea CNOOC, precum si angajamentele pe care era pregatita sa le ia pentru a rezolva orice preocupare legitima pe care oficialii americani ar fi putut-o ridica fata de achizitia noastra".

Firma chineza a anuntat ca mediul politic american a creat un nivel de incertitudine care prezinta un risc inacceptabil pentru posibilitatea incheierii acestei tranzactii.

Potrivit analistilor, la sfarsitul saptamanii trecute CNOOC a avut de ales intre doua alternative, fie isi majoreaza oferta la 20 miliarde dolari, fie se retrage din cursa din cauza obiectiilor ridicate de mediile politice americane, ingrijorate de posibilitatea ca statul chinez sa controleze o parte din rezervele strategice ale SUA.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *