Stiri si noutati

Companiile rom?nesti sunt tot mai atractive pentru investitorii straini, pe fondul viitoarei integrari in UE

Interesul investitorilor straini se muta de la fostele zone de atractie precum Ungaria, Cehia si Polonia catre zone cu crestere economica mai pronuntata precum Romania, Croatia si Bulgaria, a declarat din partea grupului bancar Bawag/P.S.K, Thomas Farthofer, citat de Bloomberg.
In ultimii trei ani, media pentru castigurile din investitiile in Ungaria si Polonia este de 40 la suta din valoarea investitiei, acum insa, investitiile trebuie reorientate catre Romania, Croatia si Bulgaria, a declarat Farthofer, care conduce un fond in valoare de 200 milioane de dolari la "Bank Fuer Arbeit und Wirtschaft AG" din Viena.
Uniunea Europeana, cel mai mare bloc comercial din lume, are drept tinta primirea ca membri a Romaniei si Bulgariei, in anul 2007, si Croatia, in anul 2009. Aderarea la UE va conduce la imbogatirea economiilor si a pietelor finaciare locale, ridicand, in acelasi timp, restrictiile legate de comert si acces pe respectivele piete, a mai adaugat Farthofer.
"Sunt convins ca Romania, Croatia si Bulgaria vor fi parte a Uniunii Europene", a declarat din partea fondului Apollo pentru Europa Emergenta, Alfred Kober. Kober a cumparat actiuni la Banca Transilvania SA, precum si un grup de companii de produse farmaceutice, din care Pliva, din Croatia si Antibiotice SA din Romania. Economia romaneasca va creste cu cinci la suta, atat in anul curent cat si in 2006, a estimat Fondul Monetar International.
Investitiile straine s-au triplat, in anul 2004, in Romania, ajungand la 5,2 miliarde de dolari, in timp ce Bulgaria a atras 2,5 miliarde de dolari, cea mai mare de la caderea regimului comunist, din anul 1989.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *