Stiri si noutati

Companiile rusesti intentioneaza sa participe la privatizarea unor intreprinderi din Romania

“”>Companiile rusesti intentioneaza sa participe la privatizarea unor intreprinderi din Romania, a declarat, marti, ministrul rus al comunicatiilor, Leonid Reiman, in cadrul conferintei de presa ce a urmat lucrarilor Comisiei interguvernamentale ruso-romane desfasurate la Moscova, transmite ITAR-TASS.
Ministrul rus a afirmat ca este vorba in special de privatizarea uzinei de constructii navale militare ‘Santierul naval Mangalia’, fara a indica si alte intreprinderi din la privatizarea carora ar putea participa companii din Rusia.
Potrivit agentiei de presa ruse, cu ocazia celei de-a VIII-a sedinte a Comisiei interguvernamentale ruso-romane cele doua parti au incheiat un acord privind colaborarea in domeniile comunicatiilor, energeticii, industriei si transportului. Documentul a fost semnat de ministrul rus al comunicatiilor, Leonid Reiman, si de ministrul roman al economiei si comertului, Ioan Codrut Seres.
Cu acelasi prilej, ministrul Codrut Seser a anuntat ca Rusia si Romania intentioneaza sa creeze o societate comuna pentru depozitarea si vanzarea gazelor naturale, un acord in acest sens putand fi semnat intre compania rusa Gazprom si societatea romana Romgaz in toamna acestui an.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *