Stiri si noutati

Consiliul Concuren?ei a amendat compania Wrigley cu 5 milioane euro

Consiliul Concurentei a decis aplicarea unei amenzi in valoare de 201 miliarde lei vechi, circa 5,5 milioane euro, companiei Wrigley, in urma finalizarii anchetei privind incalcarea regulilor de concurenta, a anuntat, marti, Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta de presa.
Cu prilejul unei conferinte de presa, Mihai Berinde a precizat ca plenul Consiliului Concurentei a retinut incalcarea de catre Wrigley si de catre cei 26 de agenti economici din care 25 fosti si actuali distribuitori si societatea Rodipet in calitate de partener comercial direct al Wrigley. In baza legii concurentei s-a fixat o amenda totala de 201 miliarde ROL ca urmare a incalcarii fixarii pretului de revanzare direct prin clauza contractuala referitoare la pret. Stabilirea pretului de revanzare si alocarea clientilor a eliminat complet concurenta dintre distribuitori.
Prin practicarea preturilor convenite consumatorul final a fost afectat, fiind obligat sa plateasca pentru produsele Wrigley un pret care nu s-a format pe baza jocului liber dintre cerere si oferta pe toate verigile lantului de distributie.
Ancheta Consiliului Concurentei a inceput in noiembrie 2004 printr-o notificare a SC Interbransd SA, fiind finalizata in noiembrie 2005. Conventiile incheiate de Wrigley cu anumite magazine prevedeau ca produsele companiei sa aiba asigurata exclusivitatea in zona caselor de marcat, afectand in buna masura concurenta pe piata gumei de mestecat, in perioada 2000-2004.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *