Stiri si noutati

Consiliul Concurentei a amendat Global Vehicles Inc SUA, detinatorul ARO

“”>Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenda in valoare de 10.000 RON societatea Global Vehicles SUA Inc., fosta societate Cross Lander SUA Inc., pentru omisiunea notificarii unei operatiuni de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic asupra SC ARO SA Campulung.
Operatiunea de concentrare economica a fost realizata in septembrie 2003, prin cumpararea de catre societatea Cross Lander a pachetului majoritar de actiuni al SC ARO SA, de la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului – APAPS.
Societatea Cross Lander USA Inc avea obligatia, conform legislatiei in vigoare, de a notifica aceasta operatiune in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia s-a realizat dobandirea controlului.
Potrivit Legii concurentei, omisiunea notificarii unei concentrari economice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pana la unu la suta din cifra de afaceri totala din anul financiar anterior sanctionarii.
In acest an, societatea Cross Lander a mai fost sanctionata cu o amenda in valoare de 668.358,78 RON pentru incalcarea Legii Concurentei prin punerea in aplicare a operatiunii de concentrare economica inainte ca Consiliul Concurentei sa emita o decizie cu privire la aceasta operatiune.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *