Stiri si noutati

Credit de 100 milioane euro pentru constructia autostrazii Brasov-Cluj-Bors

 Ministerul Finantelor Publice va contracta un credit de 100 milioane euro, de la Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG si Calyon Corporate and Investment Bank – SA, in vederea realizarii Autostrazii Brasov-Cluj-Bors.

Perioada de acordare a creditului este de 12 ani, cu o perioada de gratie de patru ani. Ratele de rambursare sunt in numar de 17, egale, consecutive si platibile semestrial, prima la patru ani de la data intrarii in efectivitate a acordului de imprumut, cu o rata variabila de dobanda.

Potrivit HG nr 871/2005, privind aprobarea contractarii creditului, intre Ministerul Finantelor Publice, in calitate de imprumutat, si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in calitate de subimprumutat, se va incheia un acord de imprumut subsidiar prin care se vor delega MTCT intreaga autoritate si responsabilitate in implementarea proiectului, utilizarea sumelor din imprumut si efectuarea platilor aferente serviciului datoriei publice externe.

Rambursarea creditului extern, precum si plata primelor de asigurare, a dobanzilor, a comisioanelor si a altor costuri aferente se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MTCT, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *