Stiri si noutati

Credit pentru gazele naturale

Distrigaz Sud va angaja un credit in valoare de 50 milioane de dolari de la ABN AMRO Bank Romania, imprumutul avand ca destinatie finantarea achizitiei de gaze naturale pentru aceasta iarna, informeaza un comunicat al bancii. Tranzactia, care include o perioada de gratie de 18 luni, este garantata de catre stat.

In luna octombrie a acestui an, autoritatile de la Bucuresti si Gaz de France au semnat contractul de privatizare a companiei de distributie a gazului pentru zona de sud a tarii. Acordul pentru cumpararea, de catre partea franceza, a 51% din actiunile societatii Distrigaz Sud prevede obligatia Gaz de France de a achita o suma totala de 311 milioane de euro. Din aceasta suma, 128 milioane de euro vor fi platiti pentru un pachet de 30% din actiuni, restul fiind aport de capital la Distrigaz, operatiune dupa care firma franceza va detine pana la 51% din actiuni. Distrigaz Sud anticipeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 38 milioane de dolari fata de nivelul inregistrat anul trecut, de 590 milioane de dolari (18.451 miliarde lei).

La finele anului 2003, ABN AMRO Bank Romania avea active in valoare de 31.045,9 miliarde de lei si a raportat un profit de 737,6 miliarde de lei. Filiala grupului olandez ABN AMRO este prezenta in Romania din 1995. (N.C.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *