Stiri si noutati

Crestere economica revizuita in scadere pentru Austria

Valoarea Produsului Intern Brut va creste cu doar 1,9 la suta, in anul 2006, in Austria, de la 2,3 la suta cat s-a estimat in urma cu cateva luni, cauzele fiind cursul euro si pretul ridicat al petrolului, informeaza Institutul Austriac de Cercetare Economica Wifo, citat de AFP.

Pe de alta parte, Institutul de Studii Superioare (IHS), a redus previziunile de crestere de la 2,5 la suta, cat estima in primavara, la 2,3 la suta.

Pentru anul curent, Wifo estimeaza o crestere a PIB-ului de 1,8 procente, de la 2,2 procente cat estimase in primavara in timp ce IHS a facut de asemenea o reducere de la 2,1 la suta la 1,9 la suta.

La inceputul lunii iunie, Banca Centrala a Austriei a prognozat o crestere de 2,2 la suta pentru anul 2006 si 2007, pentru anul in curs reducand valoarea estimarii de crestere de la 2,3 la suta anticipata in decembrie 2004 la 2,0 la suta. 

 Aceste previziuni sunt in acord cu cele ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare in Europa de la finele lunii mai, previziuni care indicau o reducere cu 0,4 la suta a precedentei cifre pana la 1,9 la suta pentru cresterea PIB-ului austriac din anul curent.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *