Stiri si noutati

CSA risca sa fie evacuata

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va fi evacuata, cel mai probabil in luna ianuarie 2003, din imobilul care reprezinta sediul institutiei, o casa nationalizata revendicata si castigata de proprietarul de drept, au declarat surse din cadrul CSA. "Aceasta cladire a fost obtinuta de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Potocolului de Stat (RAAPPS) prin eforturile proprii ale Comisiei, desi legea prevede ca Executivul si administratia locala au obligatia ca in termen de 60 de zile de la solicitare sa puna la dispozitia CSA un imobil pentru sediul institutiei", au explicat sursele citate.

CSA a fost infiintata in iulie 2001 si a primit un sediu doua luni mai tarziu. Desi legea a oferit Comisiei posibilitatea de a utiliza, in primul an de la infiintare, sume sub forma de imprumut din Fondul de garantare a asigurarilor, platile privind chiria si celelalte cheltuieli au fost acoperite din surse proprii, mai spun sursele din CSA.

De asemenea, CSA nu poate sa achizitioneze un imobil pentru ca prevederile legale indica autoritatile centrale si locale ca fiind responsabile de gasirea unui sediu pentru aceasta institutie.

Consiliul de Administratie al RAAPPS se va intruni, in prima parte a lunii ianuarie 2003, pentru a stabili termenul la care se va retroceda imobilul. Sursele citate au mai precizat ca proprietarul de drept solicita evacuarea CSA.

"Am primit solicitarea din partea proprietarului de drept de a evacua CSA si a retroceda imobilul in luna ianuarie a anului viitor. Noi vom incerca sa prelungim termenul, pentru ca situatia Comisiei este foarte dificila si exista probleme cu spatiul. Poate vom gasi altceva", a declarat Dan Tanasescu, directorul comercial al RAAPPS, citat de Mediafax. Tanasescu a adaugat ca regia nu va incalca nici o prevedere legala, incercand o solutie de compromis, mai ales ca exista si o hotarare judecatoreasca.

"Nu ne-am opus nici unei retrocedari si am procedat conform legii in toate cazurile de pana acum. Poate mai tragem de timp pana rezolvam situatia CSA, care este o institutie cu multe responsabilitati", a mai spus directorul comercial al RAAPPS.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *