Stiri si noutati

CSAT, sesizat pentru furtul a 11.000

Peste 11.000 hectare de padure de pe Valea Trotusului din judetul Bacau au fost date abuziv unor persoane care nu aveau nici un drept asupra acestor terenuri, a declarat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur. El sustine ca aceste persoane nu au avut niciodata in proprietate paduri, ci doar terenuri agricole, fanete si pasuni.

De aceea, ministrul considera ca este necesara informarea CSAT in privinta ilegalitatilor legate de exploatarea padurilor de pe Valea Trotusului.

Mari suprafete de padure au fost defrisate, mai spune Flutur. "Le-au dat paduri de 120 de ani si 70% dintre ele nu mai exista fiindca le-au ras depe fata pamantului. Noi jelim ca vine Trotusul si rupe, dar inca nu am ajuns la infractorii cu ajutorul carora s-a furat. Pe mine m-a surprins foarte mult ce s-a intamplat acolo si voi face o informare inclusiv la CSAT?, a precizat ministrul agriculturii.

El a precizat ca, in urma verificarilor efectuate, s-a fost constatat faptul ca este un exemplu clar de furt la care "comisii locale, comisii judetene si autoritati au inchis ochii si au alimentat mafia?. In judetul Bacau sunt localitati care au 120-130 de instalatii de debitat lemn, a mai spus Flutur.

Japonezii vor vinul si branza romaneasca

In alta ordine de idei, abia intors de la Expozitia Mondiala din Japonia, Gheorghe Flutur a declarat ca aceasta tara este interesata sa importe din Romania vinuri, ape minerale, branzeturi, miere de albine si produse biologice. "Sunt foarte interesati de produsele biologice?, a afirmat oficialul.

El sustine ca trebuie gasite noi piete de desfacere pentru produsele romanesti. "Pe langa tarile UE, trebuie sa gasim si alti mari consumatori, cum ar fi Rusia, Japonia sau tarile arabe?, a spus ministrul. Potrivit acestuia, se vor purta discutii cu unele tari arabe in vederea exportului de grau, mai ales ca este al doilea an consecutiv in care vom avea supraproductie de cereale. (C.Botezatu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *