Stiri si noutati

Cum abordeaza Rom?nia problema incetinirii dezinflatiei

Cum va continua Romania procesul de dezinflatie, plecand de la adancimea deficitelor externe si incetinirea efortului de a avea o politica financiara mai puternica, cum vom reusi ca deficitele publice sa nu aiba un impact puternic asupra stabilitatii macroeconomice, a intrebat, retoric, presedintele Comisiei Buget Finante de la Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu, joi, in interventia sa la Forumul Financiar Sud Est European.
Perspectiva pentu 2006 – 2007 indica o incetinire a dezinflatiei, este de parere deputatul Mihai Tanasescu.
BCR si CEC vor aduce venituri statului roman, prin privatizare, care "sper sa intareasca credibilitatea BNR", a afirmat Tanasescu.
"Stabilitatea conteaza enorm, trebuie sa o judecam pe termen scurt si trebuie sa conciliem nevoia de a avea un sistem bancar solid cu cea a dezvoltarii infrastructurii", a aratat presedintele Comisiei de Supraveghere BNR, Daniel Daianu, in replica la sugestia lui Tanasescu, referitoare la faptul ca BNR ar trebui recapitalizata.
Forumul Financiar Sud Est european este organizat de revista "Banii nostri", in parteneriat cu BCR, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca etc.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *