Stiri si noutati

Czech Telecom amendata pentru abuz de pozitie dominanta, pe piata ceha

UOHS, oficiul ceh anti-monopol, a amendat compania ceha de telecomunicatii Czech Telecom cu 205 milioane de coroane cehe (8,3 milioane dolari sau sapte milioane de euro) pentru abuz de pozitie dominanta pe piata ceha, informeaza AP.
Din anul 2002 si pana acum, compania ceha a conditionat plata lunara fixa a facturii telefonice de includerea minutelor preplatite, profitand de pozitia dominanta de pe piata telecomunicatiilor cehe, se arata in raportul UOHS. Astfel, compania ceha a impiedicat competitia, ingreunand dezvoltarea altor operatori de pe piata, limitand, in acelasi timp, accesul consumatorilor la servicii mai ieftine.
Operatorii rivali precum Tele2, din Suedia, s-au plans in mod repetat de politica de preturi a companiei cehe. La momentul actual, compania Telefonica (TEF) din Madrid Telefonica SA (TEF) detine pachetul de 51,1 la suta din actiunile Cesky Telecom, care au fost detinute de guvernul ceh, pana in luna iunie, pachet pentru care a platit suma de 82,6 miliarde de coroane cehe (2,746 miliarde de euro). Cesky Telecom a inregistrat in anul 2004, un profit net de 5,6 miliarde de coroane cehe, a operat pe aproape 3,4 milioane de linii fixe, fiind si proprietara a principalului operator de telefonie mobila de pe piata ceha, Eurotel.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *