Stiri si noutati

Dan Nica: "Privatizarea RomTelecom nu face subiectul unor negocieri"

Consuela Stegarescu

Pentru finalizarea procesului de privatizarea a operatorului national de telefonie fixa, RomTelecom, pot fi luate in calcul maximum 16 optiuni, prezentate de consultant, a declarat, ieri, ministrul comunicatiilor, Dan Nica. Oficialul a refuzat sa comenteze afirmatiile presedintelui si directorului executiv al OTE, Lefteris Antonakopoulos, privitoare la faptul ca grupul elen s-ar putea retrage de pe piata romaneasca in cazul unui esec al negocierilor cu reprezentantii RomTelecom si cu cei ai Guvernului, pe tema majorarii participatiei sale la capitalul operatorului roman. Nica a mai spus ca doreste sa raspunda acestor declaratii, dar s-a angajat sa protejeze imaginea RomTelecom in perioada in care consultantul desemnat, compania britanica Schroder Salomon Smith Barney, intocmeste raportul pentru privatizare. Oficialul a adaugat ca astfel nu va putea fi acuzat ca tocmai el a prejudiciat sau a adus vreo atingere imaginii RomTelecom. Nu in ultimul rand, Nica a precizat ca nu va comenta nici una dintre declaratiile facute de firmele straine de telecomunicatii, fara acordul explicit al consultantului desemnat pentru privatizarea RomTelecom.

Pe de alta parte, ministrul comunicatiilor a declarat ca "nu exista nici un fel de negocieri cu investitorul grec si nici cu alte companii, pentru ca nu exista baza. Negocierile pentru procesul de privatizare vor incepe numai dupa ce va fi adoptata strategia de privatizare de catre Guvern", a spus Nica.

Conferinta 3G

Conferinta internationala de telefonie de generatia a treia (3G), "3GReadiness", va avea loc la inceputul lunii noiembrie, la Bucuresti, a anuntat, ieri, presedintele Comisiei pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.

La aceasta manifestare vor participa inventatorii tehnologiei 3G si operatorii de telefonie care o utilizeaza.

Astfel, firmele romanesti isi pot prezenta aplicatiile 3G direct factorilor decizionali din acest sector. Pambuccian sustine ca, astfel, firmelor li se ofera sansa de a intra in productia de software general.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *