Stiri si noutati

Dividendele SIF-urilor pentru anul trecut vor fi de maximum 600 lei/actiune

Actionarii Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au votat, in cadrul celei de-a doua convocari a Adunarii Generale a Actionarilor de sambata, dividendele aferente anului precedent. Astfel, actionarii SIF Oltenia si SIF Transilvania vor primi un dividend brut de 650 lei pe actiune, in timp ce valoarea stabilita in cadrul SIF Moldova a fost de 600 lei pe actiune.

Consiliile de Administratie ale SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana au propus AGA acordarea unui dividend brut de 500 lei pe actiune, informeaza Mediafax.

Actionarii SIF-urilor au mai dezbatut si modalitatea si termenul de plata a acestora, precum si rapoartele financiare, alegerea administratorilor, situatia distribuirii profitului net. Adunarile au avut pe ordinea de zi bugetele de venituri si cheltuieli 2005, precum si stabilirea datei pentru identificarea actionarilor care au dreptul de a incasa dividende si care vor beneficia de efectele hotararilor. Dat fiind ca la prima intrunire, stabilita pentru vineri, nu a fost intrunit cvorumul, cea de-a doua convocare a AGA a fost stabilita pentru sambata. Pentru SIF Transilvania si SIF Banat-Crisana a fost convocata AGA Ordinara, iar in cazul SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Oltenia a fost convocata atat AGA Ordinara, cat si AGA Extraordinara. (C. Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *