Stiri si noutati

Epa Holding a achizitionat Euromedia si Beta Cons

Compania de publicitate outdoor EPA-Holding a anuntat, miercuri, achizitionarea a doua companii de profil de pe piata romaneasca, Euromedia si Beta Cons, investitia ridicandu-se la 20 milioane euro.

Grupul de firme administreaza astfel, in jur de 11.000 panouri publicitare in Romania, cu o cifra de afaceri prognozata de 12,5 milioane euro, pentru afarsitul anului 2005, si o cota de piata de 60 la suta.

"Euromedia si Beta Cons vor lucra separat in viitor, iar strategia EPA este una calitativa, care se va orienta in functie de nivelul pietei", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, CEO al EPA, Heinrich Schuster.

Euromedia este cea mai mare companie de outdoor din Romania, cu o retea in peste 60 orase, drumuri nationale, litoral si statiuni montane. Compania detine panouri, mobilier stradal, panouri derulabile, locatii tipice, suporturi publicitare in interiorul si exteriorul statiilor de metrou, etc. In 2004, compania a vut o cifra de afaceri de peste zece milioane euro.

Beta Cons a fost infiintata in 1998, iar 1999 a castigat prin licitatie organizata de Primaria Bucuresti, locatii pe domeniul public pentru panouri publicitare ti backlit si citylight. In 2004, compania a avut o cifra de afaceri de 1,6 milioane euro.

"Vom pune accent pe publicitate in cecea ce priveste mobilierul stradal, iar una dintre prioritatile companiei este o mai buna colaborare cu comunele si satele Romaniei, in masura in care vom putea colabora cu autoritatile locale", a precizat Schuster.

EPA este companie austriaca care detine 40 la suta din piata publicitatii outdoor in Austria si este prezenta in Bulgaria, Croatia, Macedonia, Polonia, Slovacia, Serbia si Muntenegru, Slovenia, Cehia si Ungaria.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *