Stiri si noutati

Eurom Bank a inregistrat un profit net de 200.000 euro in primele sase luni din 2005

Eurom Bank a inregistrat in semestrul I 2005 un profit net, de aproximativ 200.000 euro (in standarde romanesti de contabilitate), iar activele totale ale bancii valorau la sfarsitul lunii iunie peste 135 milioane euro, in crestere cu peste 22 la suta comparativ cu sfarsitul anului trecut, au anuntat, vineri, oficiali ai bancii, intr-un comunicat remis Rompres.

Acest rezultat il depaseste pe cel prevazut in "Bugetul de venituri si cheltuieli" pentru semestrul I, in conditiile in care investitiile estimate si realizate pentru aceasta perioada au fost semnificative, iar mediul economic a fost fluctuant (dobanda de referinta a BNR a scazut semnificativ, iar volatilitatea valutelor principale a fost ridicata.

Soldul creditelor acordate de banca a ajuns la aproape 72 milioane euro, marcand astfel o crestere cu 31 la suta comparativ cu nivelul inregistrat la sfarsitul lui 2004. Ca urmare a introducerii in cursul anului 2004 in pachetul de produse al bancii a cardurilor MasterCard (carduri de debit, de credit si de debit cu facilitate de overdraft), numarul de credite acordate de Eurom Bank a crescut cu 82 la suta, in primul semestru, comparativ cu anul 2004.

Volumul depozitelor atrase de la clienti a depasit 111 milioane euro la sfarsitul lui iunie, inregistrand o crestere de 25 la suta, fata de sfarsitul anului precedent. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul depozitelor atrase a marcat o expansiune de 60 la suta.

 Numarul clientilor Eurom Bank a crescut cu 27 la suta in primul semestru al anului 2005, ajungand la aproape 40.000 la 30 iunie 2005. Aceasta crestere se datoreaza diversificarii produselor si serviciilor oferite de banca. Astfel, Eurom Bank a introdus in portofoliul de produse de economisire mai multe tipuri de depozite ("Primavara mea", "BUBID Plus") si s-a aliniat la cerintele pietei, oferind din acest an servicii de tip e-banking prin "EUROM Online".

In semestrul I 2005 au fost realizate investitii pentru diversificarea gamei de produse precum si in directia cresterii calitatii serviciilor oferite de banca. Dintre acestea cele mai importante sunt investitiile in IT (E-Banking, soft, hard, etc.), piata de capital si carduri (dezvoltarea retelei de bancomate). Alte investitii importante au fost generate de implementarea noului sistem electronic de plati (SEP) si de procesul de denominare a leului. De asemenea, Eurom Bank a urmarit extinderea si modernizarea retelei teritoriale la un numar de 35 de unitati, unitati care beneficiaza de un sistem informatic performant ce permite accesul on-line intre acestea.

Eurom Bank a acordat in aceasta perioada o atentie deosebita microfinantarii. Banca si-a continuat orientarea politicii de creditare spre IMM-uri, consolidandu-si pozitia pe acest sector.

Incepand cu luna iulie 2005, Eurom Bank a devenit prima banca inscrisa in Registrul participantilor la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, prin implementarea activitatii de piata de capital in activitatea curenta a bancii, se asigura pentru clienti un circuit mai simplu al banilor, cu costuri mai reduse, precum si bonificarea disponibilitatilor alocate pentru tranzactiile bursiere cu dobanda avantajoasa./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *