Stiri si noutati

Finmeccanica infiinteaza o noua companie mixta in Romania

Finmeccanica, liderul pietei high-tech din Italia si liderul italian in domeniile aerospatial, aparare si securitate, va crea o noua societate mixta romano- italiana, care va opera in sectorul securitatii comunicatiilor: Elettra Communications SA.

Finmeccanica va detine 51% din actiuni, ceilalti actionari fiind Romarm, Electromecanica Ploiesti, Martel si Marconi Selenia Communications Romania. Ultimele trei firme apartin grupului Marconi Selenia. "Acesta este un nou pas in strategia de extindere in Romania. Vom continua sa dezvoltam parteneriate industriale locale, lansand un program care va crea posibilitatea productiei de componente high-tech, atat pentru piata locala, cat si pentru cea externa", a declarat Nicolas Zalonis, Vice President Marketing and Commercial Affairs Finmeccanica.

Finmeccanica este prezenta pe piata autohtona din 1981 si opereaza in urmatoarele sectoare: comunicatii militare, echipamente pentru elicoptere, servicii satelitare (centrul de control de la Cheia supravegheaza satelitii europeni Meteosat, Eutelsat, Eumetsat si Sicral pe orbita), sisteme de securitate pentru controlul aerian, energie nucleara (Centrala de la Cernavoda) si IT (sisteme de plata inter-bancare). Cifra de afaceri a Finmeccanica in Romania depaseste 400 milioane de euro. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *