Stiri si noutati

FMI recomanda reanalizarea unor prevederi prin Codul Muncii

Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, a avut, joi, o intrevedere cu delegatia Fondului Monetar International condusa de Emmanuel van der Mensbrugghe, negociatorul sef pentru Romania.

 ”Discutiile de joi cu reprezentantii FMI au fost mai lungi in ceea ce priveste reglementarile referitoare la Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura si de intreprindere”, a declarat pentru Rompres ministrul Gheorghe Barbu.

Gheorghe Barbu a precizat ca oficialii fondului nu s-au declarat impotriva formei proiectului de modificare a Codului Muncii negociat cu partenerii sociali, dar apreciaza ca "mentinerea reglementarilor actuale legate de contractul colectiv de munca pastreaza o anumita rigiditate in relatiile dintre salariati si angajatori".

"Cu exceptia reglementarilor referitoare la contractul colectiv de munca, oficialii FMI au apreciat forma proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, urmand ca forma finala a noii legi sa fie tradusa in limba engleza si transmisa Fondului pentru a fi analizata indeaproape", a spus ministrul Barbu.

 Pe de alta parte, recalcularea pensiilor a fost un alt subiect dezbatut de ministrul muncii cu FMI, oficialii fondului dorind informatii cu privire la fondurile cheltuite in etapa 1 de recalculare si ce sume urmeaza in etapa a doua. Ministrul Barbu a precizat ca FMI apreciaza procesul de recalculare, subliniind ca "lucrurile merg bine si ne incadram in sumele estimate in acest sens."

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *