Stiri si noutati

Fonduri de la UE pentru alimentele traditionale

Ministerul Agriculturii va propune autoritatilor de la Bruxelles sa aloce finantari comunitare prin Programul SAPARD si pentru procesarea produselor traditionale si ecologice, a declarat Cornelia Harabagiu, director in cadrul institutiei, citata de Mediafax. Propunerea va fi prezentata UE in cel mult doua luni si vizeaza asigurarea sumei de 37,6 milioane de euro, din care 28,2 milioane de euro contributie UE si 9,4 milioane de euro de la bugetul de stat. Lista ce va fi trimisa pentru aprobare la Bruxelles include lapte si produse lactate, carne si produse din carne, legume si fructe, struguri nobili, dar si produse de patiserie. Principala conditie de eligibilitate este ca produsul finit sa aiba atestare ca fiind traditional, respectiv sa fie certificat ecologic, iar cel putin 50% din materia prima procesata sa provina din productia proprie. Valoarea totala eligibila a unui proiect se va ridica pana la 500.000 euro. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *