Stiri si noutati

Formularele de venit global, tiparite de Imprimeria Nationala

Livrarea prin posta a primului lot de formulare de declaratii de venit global (6.500 de plicuri) a inceput ieri, catre contribuabilii din judetul Alba. Potrivit Ministerului Finantelor Publice (MFP), numarul celor care trebuie sa-si depuna declaratiile de venit este estimat la 3.078.000. Astfel, toate persoanele fizice care au realizat venituri supuse globalizarii anul trecut vor primi la domiciliu setul de formulare continand declaratii de venit global, declaratii speciale, precum si instructiunile de completare a formularelor. Odata cu acestea, va fi furnizat si un plic pretiparit cu adresa postala a administratiei financiare in a carei raza teritoriala domiciliaza contribuabilii. Dupa completarea datelor conform instructiunilor, plicul va fi depus la posta, toate taxele postale fiind suportate de MFP.

Sistemul de depunere a declaratiilor de venit prin posta a fost extins la nivel national in acest an. Actiunea va fi finalizata in luna aprilie, iar termenul – limita pentru depunerea declaratiilor de venit este 15 mai a.c.

Formularele si plicurile sunt realizate de Imprimeria Nationala in conditii tehnice de ultima generatie, personalizarea formularelor efectuandu-se pe un utilaj nou, de tipar digital, intrat in functiune in acest an. De asemenea, Imprimeria Nationala se ocupa si de serviciul de curierat al formularelor. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *