Stiri si noutati

"Gestionarea securitatii cu IBM"

Carmen Neacsu

In cadrul celei de-a opta editii a Romanian Computer Show, ieri s-a desfasurat conferinta IBM Day – "Manage Security with IBM", prilej cu care compania a prezentat ultimele noutati din portofoliul sau de produse, solutii complete si servicii pentru cele mai diverse si complexe cerinte de siguranta si securitate. Au fost abordate subiecte precum e-business on-demand, Security Solution on OBM Desktop; Trusted Security Management with IBM Tivoli Software; Building e-business security with IBM; Securing the Grid; eSeries – Safe – e-business si, nu in cele din urma, un studiu de caz privind solutia Disaster Recovery, implementata la Banca Comerciala Romana.

IBM, liderul mondial in domeniul integrarii sistemelor de tehnologia informatiei, furnizeaza clientilor sai noi oferte de servicii de securitate si confidentialitate, incluzand: evaluari arhitecturi de securitate, planificare si proiectare, implementare, administrare, outsourcing, precum si legaturi cu solutiile de continuitate a afacerii si recuperare in caz de dezastru.

Peste 100 de cercetatori de la IBM Research din intreaga lume sunt dedicati tehnologiilor legate de securitate.

In octombrie 2002, IBM a anuntat strategia "e-business on-demand" ce vizeaza capabilitatea unei companii de afaceri de a raspunde in timp real, flexibil, solicitarilor clientilor si conditiilor mereu schimbatoare ale pietei in intreaga lume. Devenind companii de afaceri "on-demand", clientii vor realiza economii semnificative si vor obtine avantaje din punct de vedere al eficientei si competitivitatii.

In contextul acestei strategii, compania IBM a anuntat alocarea a 10 miliarde de dolari in sprijinul "e-business on-demand" prin actiuni de cercetare-dezvoltare, initiative revolutionare de afaceri si achizitii; deschiderea de Centre de Design "on-demand" in intreaga lume pentru a ajuta clientii sa implementeze rapid proiecte- pilot folosind tehnologii deschise, inclusiv servicii Web, Linux, Grid; inclusiv crearea unei organizatii, "e-business on-demand", ce va coordona eforturile IBM si ale partenerilor de afaceri in aceasta directie.

In contextul initiativelor IBM de a veni in sprijinul clientilor sai in a deveni companii de afaceri "on-demand" au fost anuntate: tehnologiile inovative IBM ThinkVantage – un set de solutii care sa ajute companiile sa-si diminueze costurile de suport IT; IBM ImageUltra Builder pentru Windows – prima tehnologie ThinkVantage de la IBM; IBM WebSphere – Express pentru "e-business on-demand" destinat companiilor de marire medie, software-ul cu un inalt grad de functionalitate, siguranta, usurinta in utilizare si pret redus; IBM WebSphere v.5 – primul software pentru infrastructura afacerilor "on-demand" cu noi functii pentru servicii Web si capabilitati autonome incorporate; au fost anuntate primele aplicatii "e-business on-demand" pentru companii de afaceri medii: aplicatii de contabilitate, resurse umane si administrare relatii cu clientii prin Internet etc.

"Printre furnizorii de tehnologia informatiei in lume, IBM detine o pozitie unica prin sprijinul pe care il poate acorda organizatiilor ce vizeaza o afacere "on-demand". IBM este compania care a ajutat la adoptarea e-business-ului in intreaga lume, prin incheierea de parteneriate cu furnizori de varf ai industriei de solutii e-business si medii software integrate. IBM aspira sa realizeze mai bine decat celelalte companii introducerea tehnologiilor inovative si sprijinirea clientilor pentru ale aplica in scopul transformarii procesului de afaceri", a mentionat Laurentiu Oftez, Customer Sales Manager, IBM Romania.

Un alt subiect al conferintei a fost cel referitor la solutiile construite pe baza ofertelor de software de varf, care extind administrarea securitatii si accesului, precum IBM Tivoli Software, ajutand organizatiile sa controleze nivelul de securitate in interiorul si exteriorul firewall-ului. IBM Tivoli Identity Manager este un produs nou ce automatizeaza ordinea drepturilor de acces la aplicatii si resurse conform politicii de afaceri, reducand costurile IT si crescand securitatea; IBM Tivoli Privacy Manager – primul software ce automatizeaza politicile de securitate e-business; VeriSign Acces Management Service – primul serviciu de control al accesului si autorizatiei, gazduit de VeriSign si bazat pe IBM Tivoli Acces Manager, oferind capabilitatile de autoprotectie de la Tivoli pentru orice client si mai multe posibilitati de administrare de catre companie a accesului securizat la aplicatiile lor.

De asemenea, IBM simplifica implementarea solutiilor de securitate pentru notebook-urile ThinkPad si desktop-urile NetVista. IBM a reusit sa determine noi niveluri de incredere in ceea ce priveste mediile de calcul personale o data cu anuntarea unei noi aplicatii – Client Security Software -, care simplifica mai multe rutine de securitate ale PC-ului. Client Security Software versiunea 3.0 este de asemenea compatibil cu software-ul IBM Tivoli pentru gestionarea securitatii, permitand organizatiilor sa controleze accesul la aplicatii si date pe baza unor politici si reguli de securitate. IBM este compania care in anul 1999 a lansat primele calculatoare personale echipate cu un cip de securitate incorporat. De asemenea, trebuie mentionat ca IBM a obtinut in SUA 250 de patente pentru tehnologii de securitate in ultimii sase ani.

In ziarul nostru de maine, vom prezenta si alte aspecte abordate in cadrul conferintei IBM-Day.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *