Stiri si noutati

La unitatile BCR, ATM-urile elibereaza bancnote de ambele tipuri – vechi si denominate

Banca Comerciala Romana (BCR) a repornit reteaua proprie de ATM-uri, ASV-uri si POS-uri, imediat dupa ora zero a zilei de 30 iunie, iar in prezent, la un mare numar dintre sucursalele bancii functioneaza bancomate de la care pot fi extrasi atat lei noi, cat si lei vechi.

Sucursalele si agentiile dotate cu doua sau mai multe ATM-uri ofera clientilor posibilitatea de a extrage lei noi de la un unul din ATM-uri sau lei vechi din alt ATM, in functie de preferinta, insa ambele automate afiseaza valorile in lei denominati si posibilitatea de plata a facturilor cu zecimale, in subdiviziuni ale leului.

Din cele 1.000 de ATM-uri ale BCR, 200 au fost deja alimentate cu lei noi, iar sistemul a fost nefunctionabil mai putin de 16 ore. Am depus toate eforturile pentru ca tranzitia la leul greu sa afecteze cat mai putin posibil clientii bancii, a declarat directorul executiv al directiei de carduri din BCR, Ion Matei.

La ora 0.00 a noptii de joi spre vineri era functionala aproximativ 90 la suta din reteaua de ATM-uri a BCR, iar restul au intrat in functiune in urmatoarele 14 minute. In schimb, toata reteaua de POS-uri a BCR, formata din 4.842 aparate, a pornit exact la miezul noptii.

Prima tranzactie pe un POS al bancii s-a inregistrat la ora 0.00 si a fost in valoare de 21 lei noi, pe un card BCR VISA.

La ora 8.00 dimineata de 1 iulie, se inregistrasera deja un numar de 4.449 operatiuni, cu o valoare medie pe tranzactie de 185 lei noi, rezultand o valoare totala de 823.000 lei noi. Din totalul de operatiuni inregistrate, 4.254 au reprezentat tranzactii la ATM, restul fiind operatiuni la POS.

Reteaua de ATM-uri Bancomat 24 si cea de POS-uri au fost inchise de joi, 30 iunie 2005 ora 08.00 pana la miezul noptii de joi spre vineri, ora 0.00. Cupiurile care sunt introduse in ATM-uri sunt cele de 10 lei noi (echivalent a 100.000 lei vechi) si respectiv 50 lei noi (echivalent a 500.000 lei vechi).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *