Stiri si noutati

Managementul si gestionarea riscului aduc schimbari la nivelul mediului financiar

Avem putine instrumente de interventie, in ceea ce priveste riscul, a atras atentia senatorul Varujan Vosganian joi, in cadrul Forumului financiar Sud Est European de la Bucuresti.
De aceea, este necesar ca guvernul sa abordeze managementul riscului. Este necesara definirea riscului, prevenirea sa, minimizarea si distribuirea efectelor riscului corect intre partile sociale, a aratat Vosganian.
Romania trece de la planificarea pe termen scurt la cea pe termen mediu si lung, produse precum creditul ipotecar, pensia privata, fonduri de sanatate private, Fondul "Proprietatea" etc devenind din ce in ce mai cautate, a explicat Vosganian.
De asemenea, structura Produsului Intern Brut urmeaza sa se reconfigureze. In prezent, echivalentul a 30 la suta din PIB este nefiscalizat, iar economia subterana si cea naturala reprezinta mai mult de 35 la suta din acesta. Fara diminuarea acestei proportii nu vom putea sa atingem un nivel de 30-35 la suta din PIB, al veniturilor, a aratat senatorul.
Trebuie continuat procesul de convergenta a cresterii reale cu cea nominala, mai considera presedintele Comisie de Buget Finante din Senatul Romaniei.
Forumul Financiar Sud Est European este organizat de revista "Banii nostri", in parteneriat cu BCR, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca etc.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *