Stiri si noutati

Marea Britanie nu va aplica politica ‘usilor deschise’ pentru Romania si Bulgaria dupa aderarea la UE

“”>Marea Britanie nu va aplica politica ‘usilor deschise’ dupa ce Romania si Bulgaria vor adera la Uniunea Europeana, a declarat ministrul britanic al comertului, Alistair Darling, raspunzand astfel solicitarii Partidul Conservator, de opozitie, care a cerut guvernului sa ia masuri pentru limitarea numarului de imigranti romani si bulgari dupa integrarea europeana din 2007.
Londra va trata fenomenul imigratiei in mod corespunzator, a asigurat oficialul de la Londra. ‘Trebuie sa echilibram competentele de care avem nevoie, iar economia noastra are nevoie de competente in diverse domenii si, in acelasi timp, sa avem un sistem administrat corespunzator, care sa tina cont de sistemele de educatie, sanatate si altele’, a precizat ministrul Alistair Darling, citat de BBC.
Un membru al cabinetului conservator ‘din umbra’, ministrul imigratiei Damian Green, a declarat recent ca guvernul de la Londra ar trebui sa ‘invete o lectie’ din faptul ca a subestimat enorm impactul pe care l-a avut sosirea a mii de polonezi in Marea Britanie, dupa aderarea Poloniei la Uniunea Europeana in 2004.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *