Stiri si noutati

Marii contribuabili vor fi supravegheati de o singura Directie centrala

Activitatea marilor contribuabili va fi supravegheata, incepand din 2005, de o singura structura, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din Bucuresti.

Aceasta din urma va prelua atributiile departamentelor specializate ale directiilor finantelor judetene. Masura are in vedere, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Neculae Plaiasu, alinierea la standardele europene si coordonarea unitara a asistentei marilor contribuabili. Potrivit ANAF, DGAMC va avea in administrare companiile care au avut in 2003 o cifra de afaceri mai mare de 532 miliarde lei, societatile monitorizate conform acordului cu Fondul Monetar International, precum si societatile rezultate din divizarea acestora.

De asemenea, in categoria marilor contribuabili vor intra Banca Nationala a Romaniei, bancile, societatile de asigurari, societatile de investitii financiare, precum si cazinourile. In prezent exista 1.272 de mari contribuabili, care platesc cu circa 70-75% la formarea veniturilor colectate la bugetul general consolidat.

Lista marilor contribuabili care vor trece in administrarea DGAMC va fi actualizata la fiecare doi ani.

Contribuabilii mari a caror cifra de afaceri in anul precedent este inferioara celei stabilite drept criteriu de selectie vor fi administrati timp de patru ani consecutiv. (C. Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *