Stiri si noutati

MEC sprijina firmele cu 150 de miliarde de lei

Ministerul Economiei si Comertului /MEC/ sprijina firmele romanesti acordand de la stat, pentru anul 2005, aproximativ 150 de miliarde lei, pentru participarea la 36 de targuri internationale de profil, informeaza un comunicat al Ministerului.
MEC a alocat, in 2005, cu 40 de miliarde mai mult decat in 2004, cand s-a alocat suma de 110 miliarde de lei, pentru pentru participarea la 34 de targuri.
Statul va suporta integral cheltuielile legate de organizarea standului, de transport, formalitati si taxe vamale. De asemenea, pentru un delegat din partea fiecarei firme participante, cheltuielile de transport si cazare pe perioada targului vor fi asigurate in proportie de 50 la suta.
In anul 2005, firmele romanesti au fost sprijinite sa participe la peste 34 de targuri specializate in domeniile: IT, industria textila si confectii, industria mobilei.
Pentru targul Systems 2005 de la Munchen, care se desfasoara in perioada 24 – 28 octombrie, au fost alocate 3,5 miliarde lei. La acest targ, Romania participa cu 24 de firme reunite sub pavilion national, suportand suta la suta din cheltuielile privind standul.
In anul 2006, MEC estimeaza ca va aloca 186 miliarde lei pentru sprijinirea firmelor romanesti care participa la targuri internationale aprobate de Consiliul de Export.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *