Pentru privatizarea societatii Termoelectrica, metodele luate in calcul sunt majorarea capitalului social, vanzarea de active, actiuni/participatii detinute la firme mixte si constituirea de noi societati, cu participarea potentialilor investitori, informeaza Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Conform strategiei de accelerare a privatizarii sectorului termoelectric, majorarea capitalului social al filialelor acestei societati va fi realizata de catre respectivele filiale, in baza mandatului special acordat de Termoelectrica. Cu aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor, societatea va putea sa vanda atat actiunile detinute la societati mixte, respectiv la societatile comerciale nou-infiintate, cat si activele. Tot cu aprobarea AGA, se pot constitui societati mixte sau asocieri cu potentialii investitori.
MEC a anuntat, recent, ca spera sa finalizeze in acest an procesul de privatizare a unor unitati de producere a energiei electrice si termice, care insumeaza peste jumatate din puterea instalata a centralelor companiei Termoelectrica.
Unul dintre cele mai importante proiecte in acest domeniu este privatizarea a trei complexuri energetice, respectiv Turceni, Rovinari si Craiova. Un alt proiect vizeaza trecerea in proprietate privata a filialelor Electrocentrale Galati si Termoserv Galati.
Have something to add? Share it in the comments.