Stiri si noutati

Metrorex pune pe liber 700 de angajati

Disponibilizarile masive ce vor avea loc in sistemul feroviar nu vor ocoli nici Metrorex, de unde vor pleca circa 700 de angajati. Potrivit directorului general al Metrorex, Marius Lepadat, din cei 6.000 de angajati ai metroului bucurestean, 700 vor fi concediati in perioada imediat urmatoare. Este vorba de circa 500 de muncitori care activeaza in sectorul de intretinere a garniturilor de metrou si care au ramas fara obiectul muncii, o data cu importul unor noi trenuri, mult mai fiabile, dar si de 200 de salariati din sectorul de exploatare al metroului.

Cei care vor pleca in somaj vor primi, insa, sume de bani importante, "care sa faca mai usoara trecerea spre un nou serviciu sau spre pensie", a declarat liderul sindicatului "Unitatea" din cadrul Metrorex, Ion Radoi. Mai precis, fiecare dintre cei 700 de viitori someri va beneficia de ajutor de somaj si de un ajutor financiar suplimentar. Potrivit lui Radoi, banii nu vor fi primiti integral de cei care-si vor pierde locurile de munca. Ajutorul financiar suplimentar se va adauga luna de luna ajutorului de somaj, astfel incat cei care vor fi concediati de la Metrorex vor putea conta pe cate 5 milioane de lei lunar in urmatorii doi ani.

Reactia celorlalte sindicate din cadrul Metrorex cu privire la disponibilizarile anuntate este asteptata in aceste zile. (M. Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *