Stiri si noutati

Ministrul finantelor a avut o serie de consultari cu reprezentantii FMI

Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, s-a aflat, in perioada 20-22 martie, la Washington, pentru consultari cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), informeaza MFP. Sebastian Vladescu s-a intalnit cu directorul executiv al FMI, J.J. Kremers, si echipa de negociatori a FMI formata din directorul adjunct al Departamentului Europa din cadrul FMI, Susan Schadler, si cu directorul Departamentului European din cadrul FMI, Michael Deppler. Oficialul roman impreuna cu cei ai FMI au abordat problemele legate de evolutia economica a Romaniei in anul 2005, situatia din 2006 si perspectivele pentru anul 2007, in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

 Ambele parti au exprimat aceleasi preocupari fata de stabilitatea macroeconomica si principalii parametri – inflatia si contul curent – care creaza preocupare si impun masuri coordonate ale Ministerului Finantelor Publice si Bancii Nationale a Romaniei. Pe agenda discutiilor s-au mai aflat si masurile pe care Ministerul Finantelor Publice le poate intreprinde, in perspectiva bugetului anului 2007, cu scopul de a sprijini Banca Nationala a Romaniei pentru atingerea tintei de inflatie si pentru stoparea deteriorarii contului curent. In cursul discutiilor a rezultat ca, desi preocuparile sunt comune, intre mandatele celor doua parti exista inca diferente. ‘Sper ca, dupa consultarile pe care, pe de o parte, Ministerul Finantelor Publice le va avea in cadrul Guvernului Romaniei, iar de cealalta parte misiunea FMI cu board-ul acestei institutii financiare internationale, aceste diferente, care se refera la tintele de deficit bugetar pentru 2006 si 2007, sa fie atenuate.

De asemenea, sper ca intalnirile pe care le vom avea cu reprezentantii FMI in luna aprilie sa ne dea posibilitatea sa evoluam in directia continuarii acordului de tip precautionary agreement’, a declarat Sebastian Vladescu. De asemenea, ministrul Sebastian Vladescu, se va afla in perioada 23-24 martie 2006 la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *