Stiri si noutati

Natura dezlantuita a facut alte trei victime in Tulcea

Trei persoane au murit, mii de hectare de teren agricol au fost inundate si peste o suta de localitati au ramas fara curent electric in urma ploilor torentiale din ultimele doua zile. Un tanar de 18 ani si o femeie de 40 ani au murit dupa ce au loviti de trasnet, iar un barbat a facut stop cardiac in timp ce ajuta la deblocarea unei strazi.

In Tulcea a plouat timp de noua ore, cantitatile de apa cazute ajungand, astfel, la 60 de litri pe metru patrat. Peste 500 de posturi de transformare si 32 de linii electrice aeriene au fost afectate, 102 localitati ramanand fara energie electrica. Echipajele de Ambulanta care au fost suprasolicitate nu au putut ajunge in anumite locuri din cauza drumurilor blocate. Mai multe locuinte, restaurante si magazine au fost inundate, apa ajungand pana la un metru. Si pompierii au avut aproximativ 40 de solicitari.

In judetul Valcea, aproximativ 50 de familii din Ocnele Mari au fost evacuate, dupa ce gospodariile le-au fost inundate cu apa care s-a revarsat peste un dig de protectie.

Pentru a anihila efectele produse de cresterea concentratiei de cloruri, specialistii au dat drumul la mai multa apa din lacul de acumulare Raureni, suplimentand, astfel, debitul de apa pe raul Olt cu 60 de metri cubi pe secunda.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentaie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe – Agrostar – a solicitat Guvernului sprijin pentru despagubirea producatorilor agricoli ale caror culturi au fost distruse in urma furtunilor din ultimele zile.

Sindicatele sunt de parere ca ?prin aceasta masura reparatorie se poate recupera o parte din pagubele produse, prin infiintarea de noi culturi agricole?. (N. Livezeanu/D. Protopopescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *