Stiri si noutati

Negociatorii FMI au apreciat ca foarte buna intalnirea de la MEC

Delegatia Fondului Monetar International, condusa de Emanuel van der Mensbrugghe, s-a intalnit, joi, cu ministrul economiei si comertului, Ioan Codrut ?eres, apreciind discutiile ca fiind ”foarte, foarte bune”, au declarat pentru Rompres surse oficiale.

Discutiile cu ministrul ?eres au fost calificate, de asemenea, de oficialii FMI ”ca foarte pozitive, ca si strategia ministerului”, au precizat sursele citate.

Cu o zi inainte, reprezentantii FMI s-au intalnit cu ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, si cu primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu.

Delegatia de negociatori a Fondului Monetar International este alcatuita din cinci persoane si va ramane in Romania timp de doua saptamani, perioada in care vor avea loc discutii privind a doua si a treia etapa a Memorandumului convenit cu Fondul, ultimele evolutii macroeconomice, incadrarea in tintele stabilite privind deficitul bugetar, rata inflatiei, cresterea economica, Produsul Intern Brut.

Potrivit ultimului raport bianual al FMI, publicat in aprilie, dupa o crestere de 5,2 la suta a Produsului Intern Brut in 2003 si o crestere de 8,3 la suta in 2004, pentru acest an se estimeaza ca Romania va inregistra o crestere economica de 5,5 la suta din PIB, urmata de o crestere de 5,0 la suta in 2006.

La capitolul inflatie (indicele preturilor de consum), in raportul sau de primavara privind perspectivele economice mondiale, FMI considera ca dupa o inflatie de 15,3 la suta in 2003 si 11,9 la suta in 2004, Romania va inregistra o inflatie de 8,2 la suta in 2005 si 5,7 la suta in 2006.

In ceea ce priveste deficitul de cont curent, FMI astepta ca dupa un deficit de 6,8 la suta in 2003 si 7,5 la suta in 2004, Romania sa inregistreze un deficit de 6,9 la suta in 2005 si 6,3 la suta in anul urmator.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *