Stiri si noutati

Operatorii promit reduceri de pana la 20% pentru pachetele vandute la Targul de Turism

Agentiile de turism au pregatit pachete de servicii turistice pentru vacanta de vara la tarife promotionale, cu 15-20% mai mici decat in mod normal. Ofertele speciale sunt destinate insa numai vizitatorilor Targului National de Turism, care va avea loc in perioada 7-10 aprilie, la Romexpo. Nu trebuie uitat ca, fata de anul trecut, tarifele la pachetele turistice s-au majorat cu pana la 15%.

Franta si tarile scandinave lipsesc

In acest an, la TNT participa 39 de firme din 13 tari, precum Austria, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Peru, Portugalia si Ungaria, numarul acestora fiind in crestere cu peste 30% fata de editia de anul trecut. Este de remarcat faptul ca nu sunt prezente state catre care se indreapta mai ales sperantele hotelierilor de pe litoral, precum tarile scandinave. Situatia a fost justificata de oficialii Autoritatii pentru Turism prin faptul ca marii tour-operatori " au incearcat sa fie prezenti la TNT, dar acest eveniment se suprapune cu altele similare din lume". Fara comentarii. Reamintim ca, saptamana trecuta, presedintele ANT, Marius Crivtonencu, declara ca tour-operatorii de renume vor aduce, in acest an, mai multi turisti straini in Romania. Potrivit directorului general din ANT, Octavian Arsene, primul charter cu turisti straini va sosi pe litoral spre mijlocul lunii mai, una dintre problemele ramase inca in discutie fiind cea a magazinelor din statiuni, care de regula sunt inchise la aceasta data. Optimismul oficialilor guvernamentali este sustinut, pe termen mediu, si de reprezentantii sectorului privat. Astfel, dupa cum ne declara Sorin Fodoreanu, presedintele Comisiei de Incoming al ANAT, este de asteptat chiar o dublare a numarului de turisti straini care vor veni in Romania, in 2007.

"In acest an, agentiile de turism vor oferi reduceri la unele pachete de servicii de 10-20%", a declarat Lucia Morariu, presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. La randul sau, Marinela Stoian, presedinta Asociatiei Nationale a Turismului Rural, Ecologic si Cultural, a anuntat ca pensiunile agroturistice au pregatit o serie de programe de vacanta inedite. Este vorba despre Drumul Vinului din Vrancea, care va fi prezentat in premiera la TNT si de oferta de petrecere a vacantei de Paste in Delta Dunarii. Aceasta din urma da posibilitatea turistilor sa se deplaseze la slujba de Inviere cu barca, pana la biserica. La TNT insa, ofertele de petrecere a concediului in tara vor fi puse "fata in fata" cu cele ale competitorilor externi. Capitol la care competitia se anunta dura, data fiind ofensiva sustinuta prin raportul calitate-pret al ofertelor pentru vacantele externe, la tarife nemodificate in valuta. Pentru acest an, operatorii din turism se asteapta la o crestere a numarului de romani care-si vor petrece concediul in strainatate, destinatiile preferate fiind Grecia, Turcia, Egiptul, Spania.

Anul trecut, numarul turistilor straini care au vizitat Romania a crescut fata de cel din 2003 cu circa 18%, in timp ce numarul romanilor care au plecat in strainatate a crescut cu circa 20%, potrivit datelor ANAT. (Carmen Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *